PUI CURRY
(Masaledar Murgh)
Ingrediente
bucatele de pui cu os si fara
1/4 ceasca ulei
4 seminte de cardama*
2 foi de dafin
1 bucata scortisoara
4 cuisoare
1/4 lingurita boabe de piper
2 cepe
5 catei usturoi
o bucata de ghimbir proaspat
un ardei iute(chile)
o lingurita curcuma(turmeric)
o lingurita chimion pisat
o lingura coriandru pisat
ardei iute uscat
sare
apa
opțional se poate pune o roșie taiată mărunt
Mod de preparare
Se incinge uleiul in cratita si se adauga cardama, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper si se prajesc pana se inchid la culoare.Se adauga ceapa tocata ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute (chile) tocate fin si rumenesc si ele.Se adauga coriandrul, curcuma, chimionul, ardeiul iute uscat si infierbanta doua minute.Se adauga bucatele de carne si sarea necesara.Se acopera cu apa si se lasa la foc mic 30 min.Se serveste cu orez.
*cardamom (EN)
(Masaledar Murgh)
Ingrediente
bucatele de pui cu os si fara
1/4 ceasca ulei
4 seminte de cardama*
2 foi de dafin
1 bucata scortisoara
4 cuisoare
1/4 lingurita boabe de piper
2 cepe
5 catei usturoi
o bucata de ghimbir proaspat
un ardei iute(chile)
o lingurita curcuma(turmeric)
o lingurita chimion pisat
o lingura coriandru pisat
ardei iute uscat
sare
apa
opțional se poate pune o roșie taiată mărunt
Mod de preparare
Se incinge uleiul in cratita si se adauga cardama, foile de dafin, cuisoarele, scortisoara si boabele de piper si se prajesc pana se inchid la culoare.Se adauga ceapa tocata ghimbirul, usturoiul, ardeiul iute (chile) tocate fin si rumenesc si ele.Se adauga coriandrul, curcuma, chimionul, ardeiul iute uscat si infierbanta doua minute.Se adauga bucatele de carne si sarea necesara.Se acopera cu apa si se lasa la foc mic 30 min.Se serveste cu orez.
*cardamom (EN)
No comments:
Post a Comment