Ingrediente
piept de pui fara piele si os taiat cubulete
mazare tanara pastai
bambus(din conserva)
ciuperci shiitake
un catel de usturoi tocat
Mod de preparare
Se marineaza cubuletele de pui cu sos soia, un praf amidon, apa, o lingura ulei
Ciupercile se inmoaie in apa calduta cca jumatate de ora.Se storc si taie fasioare.
Mazarea se curata de ate dar nu se rupe ci se lasa intreaga pastaia.Se spala si scurge.
Bambusul se scurge de apa.
Se prepara sosul chinezesc din ulei de susan. sos soia, sherry.
Cand ciupercile sunt inmuiate si puiul marinat se incinge tigaia se pune uleiul de floarea soarelui si cand acesta e fiebinte se arunca bucatelele de carne marinate impreuna cu usturoiul.Se prajesc la foc iute cca 3 minute pana cand sunt rumenite pe toate partile apoi se scot pe o farfurie si se mentin calde. In tigaie se mai incinge o lingura de ulei de floarea soarelui si se pun ciupercile taiate fasii, bambusul si pastaile de mazare. Se pot stropi cu cateva picaturi de apa. Se prajesc la foc iute 3 min. dupa care se adauga bucatile de pui si sosul chinezesc. Se mai lasa la foc iute 3 minute pana se coaguleaza sosul.Se servesc cu orez fiert.
Facultativ se pun arahide sau caju.
piept de pui fara piele si os taiat cubulete
mazare tanara pastai
bambus(din conserva)
ciuperci shiitake
un catel de usturoi tocat
Mod de preparare
Se marineaza cubuletele de pui cu sos soia, un praf amidon, apa, o lingura ulei
Ciupercile se inmoaie in apa calduta cca jumatate de ora.Se storc si taie fasioare.
Mazarea se curata de ate dar nu se rupe ci se lasa intreaga pastaia.Se spala si scurge.
Bambusul se scurge de apa.
Se prepara sosul chinezesc din ulei de susan. sos soia, sherry.
Cand ciupercile sunt inmuiate si puiul marinat se incinge tigaia se pune uleiul de floarea soarelui si cand acesta e fiebinte se arunca bucatelele de carne marinate impreuna cu usturoiul.Se prajesc la foc iute cca 3 minute pana cand sunt rumenite pe toate partile apoi se scot pe o farfurie si se mentin calde. In tigaie se mai incinge o lingura de ulei de floarea soarelui si se pun ciupercile taiate fasii, bambusul si pastaile de mazare. Se pot stropi cu cateva picaturi de apa. Se prajesc la foc iute 3 min. dupa care se adauga bucatile de pui si sosul chinezesc. Se mai lasa la foc iute 3 minute pana se coaguleaza sosul.Se servesc cu orez fiert.
Facultativ se pun arahide sau caju.

No comments:
Post a Comment