Saturday, March 23, 2019

pui biryani

Incepem cu biryani masala care contine

coriandru,

ardei iute,

boabe de piper,

seminte de anason,

scortisoara,

cardama,

cuisoare,

anason stea,

nucsoara,

chimion(cumin),

coaja de nucsoara (mace)

foi de dafin. Rasniti sau pisati totul si separati in trei portii.

Acum taiati pieptul de pui bucatele potrivite.
Taiati marunt o bucatica de ghimbir si cativa catei de usturoi.
Amestecati ghimbirul, usturoiul si o parte din Biryani masala cu bucatelele de pui. Presarati si un praf de curcuma.
Acum adaugati doua trei linguri de iaurt si amestecati bine totul.
Lasati la marinat 1 ora.


Intre timp puneti cateva fire de sofran in mojar si pisati bine.
Dizolvati sofranul in lapte caldut.

Daca nu aveti lapte, folositi apa de trandafiri.
Sofranul trebuie sa stea asa in lichid cel putin o jumatate de ora inainte de a fi folosit.

Acum puteti praji o ceapa taiata rondele impreuna cu nuci de caju(cashew nuts) rupte in bucatele intr-o lingura de ulei.
Trasferati pe servet de hartie sa absoarba grasimea.

Tot cat se marineaza puiul fierbeti orezul. Spalati orezul in mai multe ape, daca e fainos, scurgeti. In apa clocotita adaugati o lungurita din Biryani masala macinata, o foaie d aie de dafin si sare.Puneti si orezul si fierbeti aproape complet.Lasati deoparte acoperit.

Incingeti intr-o tigaie sau cratita o lingura de ulei si frigeti garam masala intreagă

Garam masala intreaga contine coriandru, piper, scortisoara, foaie de dafin, anason.Lasati sa se rumeneasca, pana degaja un miros de prajit.Atunci adaugati o ceapa sau 1/2 de ceapa taiata felioare si rumeniti bine. Acum adaugati alta lingura de ghimbir si usturoi tocate marunt sau pasta, coriandru pisat, curcuma, un praf de ardei iute si a treia parte din Biryani masala.
Puneti si o rosie taiata cubulete si lasati la foc mic 5 minute.
Adaugati puiul cu iaurt cu tot.
Fierbeti la foc mic pana s-a facut puiul, circa 20-25 min. Acum pregatiti un vas de yena pe care il ungeti cu unt topit, Ghee
Asezati un rand de orez in vas.Puneti sofranul cu laptele peste orez.
Puneti peste el puiul cu sosul respectiv
Si acoperiti tot cu orez.Stropiti cu apa de trandafiri.Mai puneti ceva unt topit. Decorati cu ceapa prajita, nucile, frunze de menta.

Dati la cutorul preincalzit pentru 15-20 min.





No comments:

Post a Comment

tot decor Paști