Iată, îți voi spune-acuș,
cum să faci Baba Ghenuș,
o rețetă, evident,
provenind din Orient,
o fac turci, armeni, persani,
chiar evrei și musulmani,
din Levant în Industan,
repetată an de an,
de un secol și mai bine,
musai dar cu aubergine.
Deci de vinete vorbim,
ce pe foc le perpelim,
iar apoi dăm coaja jos
și le așezăm frumos
într-un blender mai de soi,
cu căței de usturoi,
ghimbir proaspăt, coriandru
un mănunchi verde și tandru,
o lămâie stoarsă bine
și uleiul de masline,
dar și pasta de susan,
ce se vinde la borcan,
toate bine-amestecate,
cu arome rafinate,
le răstorni pe farfurie,
ca pentru o sindrofie
și servești frumos ornate
cu semințe de granate,
frunze verzi de coriand,
se înfinge și-un gurmand
să întingă-n farfurie
c-o bucată de lipie
sau cu pâine de cuptor
să mănânc, să nu mai mor.
cum să faci Baba Ghenuș,
o rețetă, evident,
provenind din Orient,
o fac turci, armeni, persani,
chiar evrei și musulmani,
din Levant în Industan,
repetată an de an,
de un secol și mai bine,
musai dar cu aubergine.
Deci de vinete vorbim,
ce pe foc le perpelim,
iar apoi dăm coaja jos
și le așezăm frumos
într-un blender mai de soi,
cu căței de usturoi,
ghimbir proaspăt, coriandru
un mănunchi verde și tandru,
o lămâie stoarsă bine
și uleiul de masline,
dar și pasta de susan,
ce se vinde la borcan,
toate bine-amestecate,
cu arome rafinate,
le răstorni pe farfurie,
ca pentru o sindrofie
și servești frumos ornate
cu semințe de granate,
frunze verzi de coriand,
se înfinge și-un gurmand
să întingă-n farfurie
c-o bucată de lipie
sau cu pâine de cuptor
să mănânc, să nu mai mor.
No comments:
Post a Comment