Friday, March 22, 2019

pui/miel mediteranean

Reteta e cu miel sau pui, e bun cu ambele. Este un fel delicios si e savuros in orice anotimp.Carnea de miel, berbecut este preferabil sa fie din pulpa, fara os si fara grasime. Puiul poate fi si copane.

Ingrediente

carnea macra de miel, cubulete sau copane de pui
masline negre dar si verzi mai ales la pui (ce aveti sau va place mai mult)
inimi de anghinare din conserva in apa
sos de rosii
vin alb
foi de dafin
piper
o ramurica rozmarin
o ceapa mica
usturoi dupa gust
ulei de masline
zeama de lamaie

Pentru gremolata

lamaie rasa, coaja
zeama de lamaie
usturoi
patrunjel verde

Preparare

Se caleste ceapa, usturoiul si carnea in ulei de masline circa 15 minute.

Se adauga sosul de rosii, foaia de dafin, vinul alb, piperul, anghinarea taiata sferturi,rozmarinul, maslinele si se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 45 de minute sau pana cand carnea este moale.

Intre timp se pregateste gremolata, care se va presara peste mancare, in farfurie.
Se amesteca ingredientele, patrunjelul si usturoiul tocate fin, coaja rasa de lamaie, zeama de lamaie intr-un castronel si se lasa deoparte. Castronelul se va pune la masa cand servim, si fiecare isi ia cantitatea de gremolata necesara.


Cand mancarea e aproape gata se adauga zeama de lamaie, sau felioare de lamaie.

Se serveste cald cu gremolata pe deasupra.






Un dulce care merge foarte bine cu acest fel este orez cu lapte parfumat cu vanilie.


No comments:

Post a Comment

tot decor Paști